BURSA / YILDIRIM - Teferrüç Ali Osman Gür İlkokulu

Etiket Sonuçları: istiklal Marşı

Mrt

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, İstiklal Marşının milli marş olarak kabul edilmesinin 103. yıldönümünü bugün aynı coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşarken, İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif ERSOY'u bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.

"Yüce ALLAH bir daha milletimize İstiklal Marşı yazdırmasın."

Mrt

İstiklal Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümü olması münasebetiyle, Okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy adlı etkinlik düzenlendi.

Milli mücadele ve bağımsızlığımızı en iyi anlatan eser olarak İstiklal Marşımızın kabulünü Okulumuzca kutladık. Bu eserin yazarak Milletimize armağan eden Mehmet Akif ERSOY'u da minnetle andık.

Programımıza başlamadan önce, öğrencilerimiz arasında İstiklal Marşı okuma yarışması yapıldı. Büyük bir heves ve gayretle yarışan öğrencilerimiz arasında jüri üyelerimiz seçim yapmakta zorlandılar. Bu duyguyu hisseden ve bize de hissettiren öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Bağımsızlığımızın ve hürriyetimizin sembolü İstiklal Marşımızın TBMM'de kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyor, istiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy başta olmak üzere bu topraklar için canlarını seve seve feda eden tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle yâd ediyoruz.

Programın hazırlayan Aysel ACAR öğretmenimize ve emeği geçen  öğretmen ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.